Mensen die bij mij komen zijn vastgelopen in hun privéleven of werksituatie. Vaak met patronen waar zij niet uitkomen of zelf geen zicht op hebben. Wel is er een besef dat ze er alleen niet uitkomen en hier hulp bij willen.

In een eerste gesprek/intake bekijken we of er een klik is tussen ons en ik de geschikte persoon ben om jou te begeleiden met je hulpvraag. Als dit het geval is, geef ik een indicatie van het aantal sessies dat we nodig zullen hebben. De betaling vindt per sessie plaats en ook bepalen we elke keer wat de logische vervolgstap is: een nieuwe afspraak of afronden. Zo stemmen we een verwachting af naar de toekomst en bepalen we elke keer in het moment wat de juiste stap is.

Waar loop je mee rond?

1. Veel vóórkomende situaties / hulpvragen:

  • Ik loop vast en voel me gevangen in de situatie. Ik probeer van alles en toch lukt het me niet om eruit te komen.
  • Het overvalt me, die opkomende woede. Ik heb mezelf niet in de hand. Plots ben ik boos of agressief, zonder dat ik het wil. Achteraf had ik het niet zo gewild en toch is het weer gebeurd. De schade moet ik vervolgens herstellen.
  • Ik leef mijn leven, maar om nu te zeggen dat het genieten is? Nee. Ik mis die sprankeling. Het voelt vlak, somber, ben ik nu depressief? Dit is niet altijd zo geweest. Ik zou het anders willen, maar hoe?
  • Er wordt van alles van mij verwacht. Zo voelt het. Ik wil dan voldoen aan die verwachtingen. Bij mijn ouders of vrienden bijvoorbeeld. Maar wat wil ik eigenlijk zelf? Dat weet ik amper.
  • Ik dacht dat ik er vanaf was. De nodige therapie heb ik gehad inmiddels. Wéér therapie is niet de oplossing. Het ligt achter me en de situatie vraagt nu een ander antwoord. Zou een coach daarbij kunnen helpen?

2. Herkenbaar?

Of lijkt het er op? Het zijn vraagstukken die ik terugzie in sessies die ik geef. Thema’s als worstelingen, grenzen & boosheid, onzekerheid, je veilig voelen, trauma’s (zowel groot als klein) komen aan bod. Verlang jij om je vrij te voelen? Te weten wat je wilt? Een bepaalde speelsheid te hebben in je leven? Of gewoon helderheid hebben in wat je te doen staat? Dat kan.

3. Wat kun je verwachten?

De sessies duren ongeveer een uur. Naast gesprekken kunnen we ervaringsgerichte technieken/methoden inzetten. Bijvoorbeeld Voice Dialogue, Bio-energetica of opstellingen. Dit biedt extra inzichten en diepgang. Mijn aanpak is direct, intuïtief en in het moment. Uiteraard afgestemd op wat past bij jou en waar jij je goed bij voelt. De ervaring leert dat er een aantal sessies nodig zijn om tot de kern te komen en het gewenste resultaat in je dagelijks leven te hebben. Denk dan aan 4 tot 7 sessies, en soms is 1 of 2 sessies voldoende.

4. Benieuwd of dit wat voor jou is?

Laten we kennismaken. Dan kijken we of er een klik is en of ik je kan helpen.

Plan een intake – stel een vraag

Waarom een coach?

Soms merk je dat er iets is in je leven dat niet meer klopt. Dat je dat anders wil. Of er dient zich iets aan, iets nieuws en hoe ga je daar mee om? Het kan zelfs met een crisis gepaard gaan. Je leven staat op z’n kop. Er is iets veranderd in jou van binnenuit, of er gebeurt iets om je heen waartoe je je opnieuw te verhouden hebt. Elk mens kent zulke momenten in zijn of haar leven. Vaak kom je daar uit met hulp van de mensen om je heen. En in andere gevallen niet. Dan kan de hulp van een vriendelijke vreemdeling daar belangrijk in zijn. Er zijn momenten in je leven dat je die tegenkomt. Als je op reis bent bijvoorbeeld, of gewoon in de supermarkt. Een wildvreemde die je op een of andere manier aan het denken zet, je richting geeft in je leven. Ga maar eens na, je bent ze ongetwijfeld tegengekomen. Als coach begeleid ik mensen die hulp zoeken met de invulling van hun leven. Welke richting ga je op, klopt dat voor jou? Het zijn levensvragen, waar zingeving de onderlaag is. Daarbij kan ik je helpen en ben ik als coach een vriendelijke vreemdeling die je op kunt zoeken.

Hoe anderen mij hebben ervaren

Martijn

Via Tom ben ik er achter gekomen waarom ik niet op mijn plek zat en welk type omgeving en functie beter bij mij zou passen.

“Ik had het gevoel dat ik niet helemaal lekker op mijn plek zat in mijn baan, maar wist ook niet op welk type functie ik zou willen solliciteren. Via Tom ben ik er achter gekomen waarom ik niet op mijn plek zat en welk type omgeving en functie beter bij mij zou passen. Het traject met Tom heb ik als erg prettig en persoonlijk ervaren. Tom neemt echt de tijd, niet alleen tijdens de sessies, maar ook voor het hele traject. Door het traject heb ik zeer gericht kunnen solliciteren en ook inmiddels een andere baan gevonden.”

Martijn

Pauline

Tom zijn relaxte houding, het eerlijk benoemen van allerlei emoties, het stellen van de juiste vragen en het feit dat ik hem totaal kan vertrouwen heeft me heel veel verder gebracht.

“Tom is een prettige coach die mij verder heeft geholpen in het ontwikkelen van mezelf. Hij weet intuïtief heel goed een aanpak te vinden voor de vragen die ik had. Door te werken met oefeningen en me in verschillende situaties te plaatsen kwamen de antwoorden die ik zocht snel naar boven. Hij hielp me mijn diepste emoties te laten voelen waar ik zelf niet bij kon komen. En daarmee kan ik weer stappen maken. Zijn relaxte houding, het eerlijk benoemen van allerlei emoties, het stellen van de juiste vragen en het feit dat ik hem totaal kan vertrouwen heeft me heel veel verder gebracht.”

Pauline

Loopbaancoaching

Begeleiding in werk

Werken vanuit eigen kracht.

Je werk vormgeven vanuit jezelf, groei van binnenuit naar buiten.

Als je bij me komt voor een vraagstuk in je loopbaan, ga ik met je op zoek naar wat er in je leeft. Waar ligt jouw passie en bezieling en geef je daar uitdrukking aan in je werk? Dat is het uitgangspunt.

Wat zijn je verlangens, waar liggen je talenten en welke weg heb je tot nu toe afgelegd, zowel prive als zakelijk. Wat vind je nu echt gaaf om te doen? Ook kijken we naar de belemmeringen die je daarin tegenkomt, wat dit met je doet en gedaan heeft, hoe je ermee omgaat en hoe het je vormt. Het maakt wie je bent en we kijken wat er nu nodig is om verder te groeien. Dat kan in je huidige loopbaan en soms ook niet.

Jij en je afgelegde weg, je ervaring en talenten, maken jou uniek en dus ook in je werk. Wat heb jij daarin te bieden? Besef maar eens dat er niemand is zoals jij, niemand. Dat jij daarmee ook iets kan, iets te bieden hebt wat niemand anders kan. Daar kunnen we mee aan de slag.

Hiernaast tref je een folder met een opzet van een traject voor als je bent vastgelopen in je loopbaan. Dit is gericht op mensen die het even helemaal niet meer weten in hun werk. Een andere mogelijkheid zijn losse coach sessies. Als je interesse hebt, dan bepalen we samen wat voor jou het beste past.

Ben je benieuwd of ik je kan helpen in je loopbaan klik dan hieronder voor een kennismaking.

Plan een intake – stel een vraag

FAQ / Vragen over life coaching

Als je merkt dat je ‘vastloopt’ met jezelf, en tegelijkertijd ook een verlangen hebt om er wat aan te doen. En andersom kan ook. Eigenlijk als je iets veranderen wilt in je dagelijks bestaan.

Nee dat hoeft niet, helemaal niet zelfs. Als je je vraag of behoefte nog niet helemaal duidelijk hebt, dan is dat het beginpunt van een sessie of intake. Dan gaan we samen op ontdekking wat precies je behoefte of hulpvraag is.

Dat je je leven zo inricht zoals jij het zou willen, dat je vrij bent en je ook zo voelt. En dat je daarin de beste versie van jezelf kunt zijn, dienstbaar kunt zijn aan jezelf, en je omgeving. Dit is waar vanuit we gaan werken. Elk thema of vraagstuk wat daar aan relateert is meer dan welkom.

Nou, bijvoorbeeld dat je over je grenzen heen laat lopen. Jij bent altijd degenen die het wel weer oplost. Of je moet altijd huilen en wordt nooit eens boos. Of je zou zo graag wel eens wat anders willen in je werk, maar je hebt geen idee wat en hoe? Je merkt dat je heel goed kunt denken, maar eigenlijk niet zo goed bij je gevoel kan. Dat je merkt dat je snel afwezig bent en daardoor contact verliest met je omgeving, die daar dan ook nog eens wat van vindt. Dat je daadkracht mist.

Je zou graag willen gaan staan voor je zaak. Of dat je het wel zou willen, maar dat je eigenlijk niet eens weet waarvoor je zou willen gaan staan? Dat je altijd maar twijfelt en twijfelt. Hoe hak ik nou die knoop door? Dat je graag zou willen werken aan vertrouwen, van jezelf en naar de ander. Het zijn van een vrijer mens. Dat je in je werk als het er op aan komt je mening voor je houdt, je woorden inslikt. Dat je een droom of verlangen hebt, al heel lang, maar het er toch steeds maar niet van komt. Dat je vastloopt in relaties, met mensen van wie je houdt. Als je merkt dat de dingen niet vanzelf gaan en daarbij hulp wilt.

Wat fijn is dat je een sessie niet tussen de regels door plant. Als het lukt, plan er wat ruimte omheen. Om er in rust naar toe te leven en daarna om de sessie te kunnen verwerken en op je in te laten werken.

Een sessie duurt een uur. De eerste sessie is natuurlijk een kennismaking en tegelijkertijd ga ik ook graag gelijk samen aan de slag. Is er geen klik dan hanteer ik een niet goed geld terug garantie. Is de klik er wel dan reken ik voor de intake de helft van het tarief wat we overeenkomen van een sessie.

Een sessie kost tussen de 95 en 135 EURO. Je betaalt een tarief naar draagkracht en als we een ruimte huren zit dat verwerkt in het tarief. Tijdens de intake stemmen we het tarief af.

Heb je op dit moment weinig financiële middelen en wel behoefte aan een coach, dan help ik je graag. Ik vind het belangrijk dat je dan komt, en zou ik niet willen dat financiële beperkingen dit belemmeren. Mocht dit het geval zijn, dan vinden we daar ongetwijfeld een weg in.

Privé: 95 EURO – 135 (vrijgesteld van btw)
Werkgever: in overleg.

Tijdens coach sessies of als ik werk met groepen, werk ik ook vaak met het lichaam en ervaringsgerichte oefeningen. In onze samenleving zitten we veel met onze aandacht in het hoofd. Met ervaringsgerichte oefeningen verruim je het aandachtsveld door het lijf erbij te betrekken. Je lichaam weet namelijk heel goed wat je nodig hebt. Met fysieke oefeningen leer je signalen van je lichaam (steeds beter) herkennen. Deze signalen uiten zich in de vorm van sensaties en gevoelens. Daarmee geeft je lichaam raad in wat je nodig hebt en dat geeft inzicht en verdieping. Dat wat je met je hoofd vaak nog niet hebt bedacht. Ik werk o.a. vanuit Voice Dialogue, opstellingen en Bio-Energetica.

Dat kan. En tegelijkertijd is het net zo goed luchtig, bevrijdend en prettig. Net als dat je gaat sporten of wandelen. De opgebouwde spanningen in je lichaam kunnen vrij komen wat een heerlijk gevoel is. Dan stroomt de energie vrij door je lichaam. Daarbij vindt er altijd afstemming plaats in wat passend is. Het is altijd wonderlijk om te zien dat de gevoelens en sensaties die vrijkomen bij het lichaamswerk, passend zijn bij de ontwikkeling waar diegene is. Je lichaam weet eigenlijk precies wat goed voor je is.