Mensen die bij mij komen zijn vastgelopen in hun privéleven of werksituatie. Vaak met patronen waar zij niet uitkomen of zelf geen zicht op hebben. Wel is er een besef dat ze er alleen niet uitkomen en hier hulp bij willen.

In een eerste gesprek/intake bekijken we of er een klik is tussen ons en of ik de geschikte persoon ben om jou te begeleiden met je hulpvraag. Als dit het geval is, geef ik een indicatie van het aantal sessies dat we nodig zullen hebben om jouw persoonlijke doelen/wensen te realiseren. In een coaching overeenkomst maken we deze afspraken concreet. Zo stemmen we een verwachting af naar de toekomst en hebben we een mooie basis om vanuit te werken.

Waar loop je mee rond?

1. Veel vóórkomende situaties / hulpvragen:

  • Ik loop vast en voel me gevangen in de situatie. Ik probeer van alles en toch lukt het me niet om eruit te komen.
  • Ik ga over mijn grenzen heen. Vaak merk ik het te laat. Ik voel mijn grens amper, laat staan dat ik me uitspreek. Nee zeggen, vind ik heel ingewikkeld.
  • Ik leef mijn leven, maar om nu te zeggen dat het genieten is? Nee. Ik mis die sprankeling. Het voelt vlak, somber, ben ik nu depressief? Dit is niet altijd zo geweest. Ik zou het anders willen, maar hoe?
  • Er wordt van alles van mij verwacht. Zo voelt het. Ik wil dan voldoen aan die verwachtingen en ga over mijn eigen grenzen. Bij mijn ouders of vrienden bijvoorbeeld. Maar wat wil ik eigenlijk zelf? Dat weet ik amper.
  • Ik dacht dat ik er vanaf was. De nodige therapie heb ik gehad inmiddels. Wéér therapie is niet de oplossing. Het ligt achter me en de situatie vraagt nu een ander antwoord. Zou een coach daarbij kunnen helpen?

2. Herkenbaar?

Of lijkt het er op? Het zijn vraagstukken die ik terugzie in sessies die ik geef. Thema’s als worstelingen, grenzen & boosheid, onzekerheid, je veilig voelen, trauma’s (zowel groot als klein) komen aan bod. Verlang jij om je vrij te voelen? Te weten wat je wilt? Een bepaalde speelsheid te hebben in je leven? Of gewoon helderheid hebben in wat je te doen staat? Dat kan.

3. Wat kun je verwachten?

De sessies duren ongeveer een uur. Naast gesprekken kunnen we ervaringsgerichte technieken/methoden inzetten. Bijvoorbeeld Voice Dialogue, Bio-energetica of opstellingen. Dit biedt extra inzichten en diepgang. Mijn aanpak is direct, intuïtief en in het moment. Uiteraard afgestemd op wat past bij jou en waar jij je goed bij voelt. De ervaring leert dat er een aantal sessies nodig zijn om tot de kern te komen en het gewenste resultaat in je dagelijks leven te hebben. Denk dan aan 5 tot 7 sessies, en soms is 1 sessie voldoende.

4. Benieuwd of dit wat voor jou is?

Laten we kennismaken. Dan kijken we of er een klik is en of ik je kan helpen.
Als dit het geval is, stellen we doelen vast waar we aan gaan werken en geef ik een indicatie van het aantal sessies. Dit leggen we vast in een coach overkomst wat het kader biedt waar vanuit we werken.

Plan een intake – stel een vraag

Waarom een coach?

Soms merk je dat er iets is in je leven dat niet meer klopt. Dat je dat anders wil. Of er dient zich iets aan, iets nieuws en hoe ga je daar mee om? Het kan zelfs met een crisis gepaard gaan. Je leven staat op z’n kop. Er is iets veranderd in jou van binnenuit, of er gebeurt iets om je heen waartoe je je opnieuw te verhouden hebt. Elk mens kent zulke momenten in zijn of haar leven. Vaak kom je daar uit met hulp van de mensen om je heen. En in andere gevallen niet. Dan kan de hulp van een vriendelijke vreemdeling daar belangrijk in zijn. Er zijn momenten in je leven dat je die tegenkomt. Als je op reis bent bijvoorbeeld, of gewoon in de supermarkt. Een wildvreemde die je op een of andere manier aan het denken zet, je richting geeft in je leven. Ga maar eens na, je bent ze ongetwijfeld tegengekomen. Als coach begeleid ik mensen die hulp zoeken met de invulling van hun leven. Welke richting ga je op, klopt dat voor jou? Het zijn levensvragen, waar zingeving de onderlaag is. Daarbij kan ik je helpen en ben ik als coach een vriendelijke vreemdeling die je op kunt zoeken.

Hoe anderen mij hebben ervaren

Pauline

Tom zijn relaxte houding, het eerlijk benoemen van allerlei emoties, het stellen van de juiste vragen en het feit dat ik hem totaal kan vertrouwen heeft me heel veel verder gebracht.

“Tom is een prettige coach die mij verder heeft geholpen in het ontwikkelen van mezelf. Hij weet intuïtief heel goed een aanpak te vinden voor de vragen die ik had. Door te werken met oefeningen en me in verschillende situaties te plaatsen kwamen de antwoorden die ik zocht snel naar boven. Hij hielp me mijn diepste emoties te laten voelen waar ik zelf niet bij kon komen. En daarmee kan ik weer stappen maken. Zijn relaxte houding, het eerlijk benoemen van allerlei emoties, het stellen van de juiste vragen en het feit dat ik hem totaal kan vertrouwen heeft me heel veel verder gebracht.”

Pauline

Sheng

De sessies met Tom hebben me hier ontzettend goed bij geholpen.

“Ik ben bij Tom terecht gekomen omdat ik meer wilde leren over mezelf. Om beter te begrijpen wat ik voel en het niet meer uit te schakelen. En om zo meer ‘aanwezig’ te kunnen zijn. De sessies met Tom hebben me hier ontzettend goed bij geholpen. Hij is empatisch en weet vragen te stellen die mij vaak aan het denken zetten, en mijn bestaande denkbeelden uitdaagden. Tijdens de gesprekken heb ik veel geleerd over patronen of gedachtes die ik over mezelf heb, over relaties met andere mensen en hoe ik daar mee om kan gaan of anders naar kan kijken. Met lichaamsoefeningen wist hij me ook meer uit mijn hoofd te krijgen. Hij heeft me geleerd meer stil te staan bij wat ik voel en dat echt binnen te laten komen, iets waar ik voorheen vaak moeite mee had. Hierdoor durf ik me ook makkelijker open te stellen naar anderen. Iets wat anderen in mijn omgeving ook merken. Ik heb een waardevol traject gehad bij Tom. Hij is een fijne coach die met gesprekken en oefeningen me beter heeft leren luisteren naar mezelf. Daar ben ik hem heel dankbaar voor!”

Sheng

Casper

Tom leerde mij eerlijk zijn tegenover anderen, maar vooral tegenover mijzelf.

“Tom was voor mij een vertrouwde steun in een hectische periode. Het fijne aan zijn werkwijze is dat hij sturing weet te geven zonder ergens druk op te leggen. Tom kan feilloos afstemmen waar je behoefte aan hebt. “Ik ben niet zo van op een boksbal mijn emoties er uitslaan” hoor ik mijzelf nog zeggen. En dat hoefde ook niet. Hij gaf mij heel helder inzicht wanneer het in mijn hoofd troebel was. Ik ben erachter gekomen dat er geen goed of fout bestaat, alleen eerlijkheid.

De gesprekken zijn als met een goede vriend, altijd warm en vertrouwd en filosofisch en wat dieper wanneer dat gewenst is. Ik voelde me altijd opgewekt als we elkaar hadden gesproken.

Tom leerde mij eerlijk zijn tegenover anderen, maar vooral tegenover mijzelf.

Casper

Ceriel

Tom heeft mij echt verder geholpen in mijn persoonlijke ontwikkelingen, en mijzelf laten zien wie ik ben.

Afgelopen jaar heeft Tom mij enorm geholpen bij het zoeken van gevoelens en het tonen hiervan. Dit heeft Tom bij mij gedaan door goed door te vragen, mij te laten nadenken op de antwoorden die ik gaf, reflecties te laten schrijven en gedrag toe te laten passen in de praktijk. Een belangrijk aspect welke ik bij voorhand heb onderschat is het gebruik maken van gevoel in je lichaam en hierbij ook lichamelijke oefeningen te laten doen. Tom is oprecht eerlijk en recht door zee. Hij dwingt je na te denken over de issues waarmee je zit, maar vooral in andere perspectieven. 

Tom heeft mij echt verder geholpen in mijn persoonlijke ontwikkelingen, en mijzelf laten zien wie ik ben. Een hele waardevolle periode die ik iedereen kan en wil toewensen. Het is altijd spannend en eng om aan je persoonlijke ik te werken, maar durf je kwetsbaar op te stellen, dan kan je er heel veel uithalen. Daar heb jijzelf wat aan, maar zeker ook je directe omgeving! Dank je Tom voor deze ervaring!”

Groeten Ceriel 

Brigitte

Dat is een kracht van Tom: naar boven halen wat je gevoel diep van binnen al wel aangeeft. Maar waar je zelf nog niet bij kwam.

Dankzij Tom ben ik er achter gekomen wat mijn krachten zijn en welke toegevoegde waarde ik kan hebben in werk of op mensen. En dan is het belangrijkste natuurlijk nog dat je er zelf ook in gaat geloven. En zelfs dat lukte hem :). 

Dat is een kracht van Tom: naar boven halen wat je gevoel diep van binnen al wel aangeeft. Maar waar je zelf nog niet bij kwam. Met veel kennis, een goede dosis humor en een warm persoonlijkheid voelden mijn sessies bij hem altijd fijn. Dankzij Tom heb ik nu een beter beeld van welke kant ik op wil gaan in mijn werk.

Brigitte

Martijn

Via Tom ben ik er achter gekomen waarom ik niet op mijn plek zat en welk type omgeving en functie beter bij mij zou passen.

“Ik had het gevoel dat ik niet helemaal lekker op mijn plek zat in mijn baan, maar wist ook niet op welk type functie ik zou willen solliciteren. Via Tom ben ik er achter gekomen waarom ik niet op mijn plek zat en welk type omgeving en functie beter bij mij zou passen. Het traject met Tom heb ik als erg prettig en persoonlijk ervaren. Tom neemt echt de tijd, niet alleen tijdens de sessies, maar ook voor het hele traject. Door het traject heb ik zeer gericht kunnen solliciteren en ook inmiddels een andere baan gevonden.”

Martijn

Orkun

Bij Tom heb ik aan mijn knelpunten in mijn leven kunnen werken, iets waar ik niet verwacht had dat hij daar zo goed in kon helpen.

“Bij Tom heb ik aan mijn knelpunten in mijn leven kunnen werken, iets waar ik niet verwacht had dat hij daar zo goed in kon helpen.

Voor en tijdens mijn kennismaking met Tom voelde ik me wat sceptisch en wist ik niet zo goed of Tom wel de juiste persoon was om mij te helpen. Na wat geaarzel, zoals ik graag doe, realiseerde ik me hoe goed Tom mij na de kennismaking alleen al begreep en dat het mijn angsten waren die mij er uit probeerden te praten. Angsten en onzekerheden die ik nu beter begrijp. 
Tom is een prettige coach waar ik mij comfortabel bij voelde en hij wist altijd wel een gepaste manier te vinden om onderwerpen te verkennen.”

Orkun

Nienke

Een goede ervaring. Ik kom zeker terug bij Tom!

“Ik ben naar Tom toegegaan omdat ik met veel vragen zat, ik liep simpel weg een beetje vast en had hierbij iemand nodig die mij wat handvaten kon bieden. 

Wanneer ik voor het eerst bij Tom kwam voelde ik mij erg welkom en op mijn gemak. Ik dacht eigenlijk van te voren al wat ik wilde weten en waar ik heen wilde. Door bepaalde dingen die Tom wist te zeggen was ik dit al snel kwijt. Tom weet je nieuwe inzichten te geven en durft je uit te dagen. 

Het deed mij goed om elke sessie te starten met een korte meditatie. Dit zorgde ervoor dat ik helemaal in het moment zat en mij goed kon openstellen in onze gesprekken. Het traject heeft ervoor gezorgd dat ik beter weet wie ik ben en welke stappen ik wil maken. Ook heeft het mij geleerd dat je dingen tijd moet gunnen, niet alles hoeft nu of morgen, geniet van het proces!

Een goede ervaring. Ik kom zeker terug bij Tom! “

Nienke
.

Marcel

Tom had bij mij ontdekt waar mijn agressieve gedrag vandaan kwam en heeft het samen met mij belicht en op die manier zijn we verder gegaan tot ik het zelf weer onder controle kreeg.

Mijn gedrag was door mijn ego erg destructief voor mijzelf en anderen om mij heen en ik dacht altijd dat ik het zelf wel kon oplossen. Na jaren zelf proberen en zelfs diverse psychologen werd het alleen maar erger tot ik besloot om hulp te gaan zoeken bij Tom. Tom is een prettige gast om mee te praten en om met je gedachtes te sparren.

Bij het eerste gesprek had ik mijn verhaal verteld en Tom kwam vrij snel met een inzicht gevende terugkoppeling die ik elke keer weer kan gebruiken als ik het nodig heb. Tom biedt een goed luisterend oor en stelt de juiste vragen waarmee je inzicht krijgt in je eigen gedrag. 
Tom had bij mij ontdekt waar mijn agressieve gedrag vandaan kwam en heeft het samen met mij belicht en op die manier zijn we verder gegaan tot ik het zelf weer onder controle kreeg. Ik heb verschillende psychologen geprobeerd maar, daar heb ik niet veel vooruitgang mee geboekt en ik ben blij dat ik uiteindelijk bij Tom de therapeut ben uitgekomen. Dankzij Tom ’s deskundigheid kan ik nu zelf weer verder werken aan mezelf.  Dank je wel beste Tom!

Marcel

Luis

...daarmee voelt hij feilloos aan wat je nodig hebt en wat nu de beste vervolgstap kan zijn.

“Tijdens mijn reis van vier maanden in Zuid-Amerika, merkte ik voor het eerst op dat ik tegen bepaalde dingen aanloop en/of zelfs last van heb in mijn dagelijkse leven. Hierop besloot ik een coach te benaderen die mij hierin inzicht kan geven. Super spannend en geen idee of het helpend zal zijn. Zo kwam ik bij Tom terecht: in één woord Wereldgozer. Tom ziet je echt en geeft je ook de ruimte er te mogen zijn. Hij beoordeelt of veroordeelt je niet en laat jou jouw verhaal doen. Op de juiste momenten stelt hij de kritische vraag die je aan het denken zet. Ook schroomt hij niet om de soms keiharde feiten met je te delen, zonder je daarin te kwetsen. Het is echt een gevoelsmens en daarmee voelt hij feilloos aan wat je nodig hebt en wat nu de beste vervolgstap kan zijn. Dit alles doet hij in samenspraak en daardoor ervaar je ondanks de verschillende rollen, een gelijkwaardige relatie! Wat Tom zo krachtig maakt is dat hij niets meer doet dan je de spiegel voorhouden: door jezelf aan te kijken, kom je tot bepaalde inzichten die je misschien diep van binnen weet.. maar nooit hard op naar jezelf hebt uitgesproken. Hij reflecteert op je houding, gedragingen en gevoelens in het verleden, heden en de toekomst! Uiteindelijk ben je natuurlijk zelf de sleutel tot succes – in mate dat jij je durft over te geven aan een ander – maar Tom neemt je op een ontspannen wijze aan de hand en geeft je inzicht in waarom je handelt zoals je handelt en hoe je hier het best mee om kan gaan/ aanpassen. Give it a try, geloof me dit is de beste investering in jezelf!

Luis

Loopbaancoaching

Begeleiding in werk

Werken vanuit eigen kracht.

Je werk vormgeven vanuit jezelf, groei van binnenuit naar buiten.

Als je bij me komt voor een vraagstuk in je loopbaan, ga ik met je op zoek naar wat er in je leeft. Waar ligt jouw passie en bezieling en geef je daar uitdrukking aan in je werk? Dat is het uitgangspunt.

Wat zijn je verlangens, waar liggen je talenten en welke weg heb je tot nu toe afgelegd, zowel prive als zakelijk. Wat vind je nu echt gaaf om te doen? Ook kijken we naar de belemmeringen die je daarin tegenkomt, wat dit met je doet en gedaan heeft, hoe je ermee omgaat en hoe het je vormt. Het maakt wie je bent en we kijken wat er nu nodig is om verder te groeien. Dat kan in je huidige loopbaan en soms ook niet.

Jij en je afgelegde weg, je ervaring en talenten, maken jou uniek en dus ook in je werk. Wat heb jij daarin te bieden? Besef maar eens dat er niemand is zoals jij, niemand. Dat jij daarmee ook iets kan, iets te bieden hebt wat niemand anders kan. Daar kunnen we mee aan de slag.

Hiernaast tref je een folder met een opzet van een traject voor als je bent vastgelopen in je loopbaan. Dit is gericht op mensen die het even helemaal niet meer weten in hun werk. Een andere mogelijkheid zijn losse coach sessies. Als je interesse hebt, dan bepalen we samen wat voor jou het beste past.

Ben je benieuwd of ik je kan helpen in je loopbaan klik dan hieronder voor een kennismaking.

Plan een intake – stel een vraag

FAQ / Vragen over life coaching

Als je merkt dat je ‘vastloopt’ met jezelf, en tegelijkertijd ook een verlangen hebt om er wat aan te doen. En andersom kan ook. Eigenlijk als je iets veranderen wilt in je dagelijks bestaan.

Nee dat hoeft niet, helemaal niet zelfs. Als je je vraag of behoefte nog niet helemaal duidelijk hebt, dan is dat het beginpunt van een sessie of intake. Dan gaan we samen op ontdekking wat precies je behoefte of hulpvraag is.

Dat je je leven zo inricht zoals jij het zou willen, dat je vrij bent en je ook zo voelt. En dat je daarin de beste versie van jezelf kunt zijn, dienstbaar kunt zijn aan jezelf, en je omgeving. Dit is waar vanuit we gaan werken. Elk thema of vraagstuk wat daar aan relateert is meer dan welkom.

Nou, bijvoorbeeld dat je over je grenzen heen laat lopen. Jij bent altijd degenen die het wel weer oplost. Of je moet altijd huilen en wordt nooit eens boos. Of je zou zo graag wel eens wat anders willen in je werk, maar je hebt geen idee wat en hoe? Je merkt dat je heel goed kunt denken, maar eigenlijk niet zo goed bij je gevoel kan. Dat je merkt dat je snel afwezig bent en daardoor contact verliest met je omgeving, die daar dan ook nog eens wat van vindt. Dat je daadkracht mist.

Je zou graag willen gaan staan voor je zaak. Of dat je het wel zou willen, maar dat je eigenlijk niet eens weet waarvoor je zou willen gaan staan? Dat je altijd maar twijfelt en twijfelt. Hoe hak ik nou die knoop door? Dat je graag zou willen werken aan vertrouwen, van jezelf en naar de ander. Het zijn van een vrijer mens. Dat je in je werk als het er op aan komt je mening voor je houdt, je woorden inslikt. Dat je een droom of verlangen hebt, al heel lang, maar het er toch steeds maar niet van komt. Dat je vastloopt in relaties, met mensen van wie je houdt. Als je merkt dat de dingen niet vanzelf gaan en daarbij hulp wilt.

Wat fijn is dat je een sessie niet tussen de regels door plant. Als het lukt, plan er wat ruimte omheen. Om er in rust naar toe te leven en daarna om de sessie te kunnen verwerken en op je in te laten werken.

Een sessie duurt een uur. De eerste sessie is natuurlijk een kennismaking en tegelijkertijd ga ik ook graag gelijk samen aan de slag. Is er geen klik dan hanteer ik een niet goed geld terug garantie. Is de klik er wel dan reken ik voor de intake de helft van het tarief wat we overeenkomen van een sessie.

Een sessie kost 120 EURO.

Heb je op dit moment weinig financiële middelen en wel behoefte aan een coach, dan help ik je graag. Ik vind het belangrijk dat je dan komt, en zou ik niet willen dat financiële beperkingen dit belemmeren. Mocht dit het geval zijn, dan vinden we daar ongetwijfeld een weg in. Tijdens de intake stemmen we het tarief definitief af.

Privé: 120 EURO (inclusief btw)
Werkgever: in overleg.

Tijdens coach sessies of als ik werk met groepen, werk ik ook vaak met het lichaam en ervaringsgerichte oefeningen. In onze samenleving zitten we veel met onze aandacht in het hoofd. Met ervaringsgerichte oefeningen verruim je het aandachtsveld door het lijf erbij te betrekken. Je lichaam weet namelijk heel goed wat je nodig hebt. Met fysieke oefeningen leer je signalen van je lichaam (steeds beter) herkennen. Deze signalen uiten zich in de vorm van sensaties en gevoelens. Daarmee geeft je lichaam raad in wat je nodig hebt en dat geeft inzicht en verdieping. Dat wat je met je hoofd vaak nog niet hebt bedacht. Ik werk o.a. vanuit Voice Dialogue, opstellingen en Bio-Energetica.

Dat kan. En tegelijkertijd is het net zo goed luchtig, bevrijdend en prettig. Net als dat je gaat sporten of wandelen. De opgebouwde spanningen in je lichaam kunnen vrij komen wat een heerlijk gevoel is. Dan stroomt de energie vrij door je lichaam. Daarbij vindt er altijd afstemming plaats in wat passend is. Het is altijd wonderlijk om te zien dat de gevoelens en sensaties die vrijkomen bij het lichaamswerk, passend zijn bij de ontwikkeling waar diegene is. Je lichaam weet eigenlijk precies wat goed voor je is.