Mini retraite – winter – zaterag 4 december 2021

Winter eendaagse | Nabijheid in leven en dood

December is een drukke maand in onze maatschappij. Dat heeft iets tegennatuurlijk. Het is winter waarin rust, onthaasten en je terugtrekken de aandacht verdienen, zodat het leven als vanzelf weer op kan bloeien in de lente. De mini retraite helpt hierbij. Met een thema waar ik erg naar uitkijk: Nabijheid in leven en dood. In de blog ‘Nabijheid in leven en dood‘ lees je terug wat ik daarmee bedoel.

De dag zal veel in stilte zijn met meditatie. Met elkaar zijn we samen, en nabij datgene wat losgelaten mag worden in ons en bij de ander. Dat wat dood gaat en ruimte geeft voor het nieuwe leven. Er is een gong en klankschalen meditatie en we werken door de dag toe naar een ritueel. Mogelijk neem ik in het programma op dat we gaan kijken naar de geschenken uit de mannen of vrouwenlijn waarin je bent opgenomen.

Op 4 december organiseer ik op een prachtige locatie deze eendaagse. De Bronhoeve: landelijk, in de open velden, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van max 12 mensen zoeken we de stilte en diepte in onszelf op. Bovenal een liefdevol samenzijn.

De vertraging omarmd en de rust toegelaten, klaar voor een fijne Kerst periode. Daar zetten we op in.
 • Wanneer: zaterdag 4 december 10.00 – 20.00 uur | inloop 9.30 uur
 • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
 • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) | 150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
 • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
Rust en stilte

Hoe anderen eerdere retraites ervaren hebben

Ellis

Ik verwachte alleen wat meditatie en mindfulness!....Het was echter meer...

“Na alle drukte van alledag was ik echt toe aan een dag rust en retraite. Ik verwachte alleen wat meditatie en mindfulness! Dat leek mij heel fijn. Het was echter meer, fijne meditaties, tijd voor jezelf en ook meer inzicht in jezelf middels een verhaal en wat creativiteit en zelfonderzoek. Heerlijk gegeten en prachtige muziek. Het heeft mij erg goed gedaan.”

Ellis

Noortje

Wat Tom heel prettig doet is inspelen op zijn eigen gevoel en het gevoel van de groep.

“Ik vond de retraite enorm fijn. Het was de eerste keer dat ik zoiets als dit volgde en zelf mediteer ik nog niet lang of veel. Het was een dag vol rust, bezinning, tijd voor jezelf en heerlijk eten. Wat Tom heel prettig doet is inspelen op zijn eigen gevoel en het gevoel van de groep. Door een mooie afwisseling van verschillende meditaties word je uit je dagelijkse sleur gehaald en teruggebracht naar het moment.”

Noortje

Job

Ik had het niet verwacht, maar Tom heeft me kanten van mezelf laten zien die dieper zaten dan ik dacht.

“Als leek in de wereld van meditatie en retraites wist ik van tevoren niet of dit iets voor mij was, maar dankzij de warme begeleiding van Tom werd dit een hele bijzondere dag. 

Ook de prachtige locatie gaf veel rust en ruimte voor nadenken. Ik had het niet verwacht, maar Tom heeft me kanten van mezelf laten zien die dieper zaten dan ik dacht. Zeer aan te raden, al is het bijna alleen al om de rust van de locatie en het lekkere eten.”

Job

Debby

Voor mij een dag loskomen van het leven van alledag.

“De mini retraite met Tom was voor mij een dag loskomen van het leven van alledag. Even in een andere omgeving zijn, zonder prikkels en afleiding. De meditaties zijn laagdrempelig, iedereen kan het doen. De gongmeditatie was hemels. Net als het heerlijke eten. Gun jezelf een dag vol rust op een mooie landelijke locatie!”

Debby

Mini retraite – lente – voorjaar 2022

Voorjaar eendaagse | Verlangen & weerstand

Uit de dagelijkse realiteit. Afstemmen op wat je graag wilt en onderzoeken waarom dat niet altijd lukt. Een dag gericht op bewustwording, ervaren, zelfontwikkeling en inspiratie. Echt contact en het vooral fijn hebben met elkaar.

In het voorjaar 2022 organiseer ik op een prachtige locatie een eendaagse over verlangen en weerstand. De Bronhoeve: landelijk, tussen de bloesembomen, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van 8-12 mensen gaan we mediteren en verhalen delen. Er is ruimte voor creatie/expressie, contact maken en oefeningen gericht op ervaren (lichaamswerk). Alles in het teken van afstemming op jezelf, je verlangens, “wat wil ik?” En waarom lukt dat niet altijd, je tegenstemmen of weerstand die je ondervindt. Zelfonderzoek en jouw ontwikkeling. Doe je mee?

Overdag werken we aan de hand van een programma bestaande uit diverse werkvormen rondom het thema: ‘Wat wil ik eigenlijk echt? En wat heb ik te overwinnen’. De avond staat in het teken van lekker eten, samen koken, gezelligheid en samenzijn. Als het even mee zit aan een kampvuur!

Opgeladen en voldaan. Met nieuwe zelfinzichten en geïnspireerd weer naar huis. Daar zetten we op in!
 • Wanneer: voorjaar 2022 (exacte data volgen) van 10.00 – 21.00 uur | inloop 9.30 uur
 • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
 • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) | 150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
 • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
De locatie
Zo was het afgelopen juni 2020
Mini retraite – zomer – 2022

Zomer eendaagse | Je plek innemen

Zomer: de tijd van volle bloei, veel energie, naar buiten gericht en expressie. Zoals iedere bloem schoon is van zichzelf en het boeket tot een kleurrijk geheel maakt. Zo is het in de natuur en zo is het ook met ons als mens. Kortom: een tijd van je plek innemen.

Deze dag gaat over kleur bekennen, contact maken met wie je bent, jezelf zijn en jezelf ook in de wereld zetten. Daarbij zullen we kijken naar archetypes. Welke rol of functie neem jij in, of heb je in te nemen?

Met deze thema’s gaan aan de slag op de Bronhoeve: een oude landelijke boerderij, tussen de appel- en perenbomen, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van max 12 personen nemen we onze plek in. Er is meditatie en visualisatie, ruimte voor creatie/expressie en ervaringsgerichte oefeningen. Overdag werken we aan de hand van een programma bestaande uit diverse werkvormen rondom het thema. Aan het einde van de dag is er een gong meditatie, waarin alle inspiratie in rust mag doortrillen. De avond staat in het teken van lekker eten, samen koken, gezelligheid en samenzijn. Als het even mee zit aan een kampvuur!

We zetten in op een inspirerende dag waarin je tot jezelf komt, inzichten opdoet en met jouw kleuren bekend weer naar huis gaat.

 • Wanneer: zomer 2022 van 10.00 – 21.00 uur | inloop 9.30 uur
 • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
 • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) | 150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
 • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
Jouw kleur jouw plek
De locatie
Mini retraite – Herfst – zondag 24 oktober 2021

Herfst eendaagse | Bevrijdend inzicht in je patronen

In de zomerretraite hebben we gewerkt met diepe angsten die op de achtergrond bepalend zijn voor je gedrag. Zo bepalend dat het beklemmend werkt en jouw spontaniteit beperkt in je dagelijkse gang van zaken. Het mythische verhaal van Krishna en de slang laat zien hoe angst je als een slang in de greep kan houden, het leven letterlijk uit je “wurgt” en hoe hulp je kan bevrijden om weer spontaan als Krishna je leven te leven (lees meer in de blog hierover). De angst kent echter vele gezichten of “handlangers” zo je wilt. In deze najaar mini retraite gaan we hiermee aan de slag. Welke patronen (karma) heb jij in je leven die jouw belemmeren vrij te handelen en je tegenhouden om stralend met glimlach door je leven te gaan?

Met dit thema gaan aan de slag op de Bronhoeve: een oude landelijke boerderij, tussen de appel- en perenbomen, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van max 12 personen maken we er een fijne dag van. Er is meditatie en visualisatie, een gong meditatie, ruimte voor creatie/expressie en ervaringsgerichte oefeningen, gevoed door een verhaal. Overdag werken we aan de hand van een programma bestaande uit diverse werkvormen rondom het thema. De avond staat in het teken van lekker eten, samen koken, gezelligheid en samenzijn. Als het even mee zit aan een kampvuur!

We zetten in op een inspirerende dag waarin je tot jezelf komt, inzichten opdoen en opgeruimd weer naar huis gaat.

N.B. deze retraite sluit aan op de vorige. Je kunt prima instappen als je daar niet bij was.

 • Wanneer: zondag 24 oktober van 9.00 – 20.00 uur | inloop 8.30 uur
 • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
 • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) | 150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
 • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
De locatie
inspiratie tekst

Aanmelden voor een retraite

Vul het formulier hiernaast in om je aan te melden voor een retraite of om een vraag te stellen. Ik zal vervolgens contact met je opnemen.

Dank voor je bericht. Het is verzonden. Ik neem contact met je op.
Er is iets misgegaan met het versturen van je bericht. Probeer het later nog eens of stuur een email naar: tom@tomvanderlinde.nl