Mini retraite – voorjaar 28 maart 2021

Voorjaar eendaagse | De juiste maat (corona proof)

Hoe doe je dat? Een vraag die altijd evident is én zeker in deze tijd. Zowel in de vastentijd als ook met Corona. Na tijden in beperking geleefd te hebben, gloort het licht aan het einde van de tunnel en wordt er al gesproken over versoepelingen. Met ultieme vrijheid als einddoel. Hier snakken we allemaal naar, maar er schuilt ook een gevaar in: jezelf verliezen in de vrijheid en dat het, in meer over mindere mate, destructief kan worden. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Deze retraite gaat over maat houden, de juiste maat. Het bewust omgaan met de drang die je voelt om expressie te geven, contact te maken, lekker te borrelen, feestjes, enzovoort. Lekker doen natuurlijk, maar wat is goed voor jou? Omdat kan wat vroeger zomaar kon, betekent niet dat áls het weer kan, het ineens extreme vormen moet aannemen, toch? Toch gebeurt dit vaak wel na tijden van beperking. Het zal niet gaan over het inhouden van jezelf, maar dat je afstemt op wat goed voor jou is. Dat vraagt bewustzijn en soms discipline. Hoe werkt dat bij jou?
Naast Corana past dit thema ook bij de tijd van het jaar. Als je naar de natuur kijkt, zoals bij plantjes, weet je welke kiemen boven de grond zijn gekomen. Ze zijn alleen nog kwetsbaar en zwak. Er moet voeding gegeven worden, wat is de juiste? Onkruid moet worden gewied en de grond ververst. Dit alles om volle bloei en vrucht te bieden. Dit vraagt een plan en zorgvuldige aanpak, zo ook voor ons mensen. Wat kiemt bij jou aan talenten en kwaliteiten en hoe ga je die verzorgen het komende jaar?

Met dit thema gaan aan de slag op de Bronhoeve: een oude landelijke boerderij, tussen de bloesembomen, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van max 1o personen gaan we op zoek naar ieders juiste maat. Er is meditatie en visualisatie, een gong meditatie, ruimte voor creatie/expressie en ervaringsgerichte oefeningen. Dit alles binnen de gestelde RIVM maatregelen. Overdag werken we aan de hand van een programma bestaande uit diverse werkvormen rondom het thema. De avond staat in het teken van lekker eten, samen koken, gezelligheid en samenzijn. Als het even mee zit aan een kampvuur!

We zetten in op een inspirerende dag waarin je tot jezelf komt en met nieuwe inzichten weer naar huis gaat.

  • Wanneer: zondag 28 maart van 9.00 – 20.00 uur | inloop 8.30 uur
  • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
  • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) | 150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
  • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
De plek
Zo was het afgelopen juni 2020
Mini retraite – winter december 2021

Winter eendaagse | Verstillen en onthaasten

Hier kijk ik naar uit. December is voor velen een drukke maand. Ook is het de maand van rust, onthaasten en je terugtrekken. De mini retraite helpt je om de overgang te maken. De overgang van de drukke buitenwereld naar jouw binnenwereld en je klaar te maken voor de winter. Ruimte maken voor reflectie en je overgeven aan een tijd van leegte. Echt contact en het vooral fijn hebben met elkaar.

Op 20 december organiseer ik op een prachtige locatie een eendaagse. De Bronhoeve: landelijk, in de open velden, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van 8-12 mensen gaan we o.a. mediteren en vertragen. Er is ruimte voor creatie/expressie, contact maken en oefeningen gericht op ervaren (lichaamswerk). Ook is er een gong en klankschalen meditatie in het progamma opgenomen. Alles in het teken van afstemming op jezelf, overgave aan een tijd van leegte en daarin kunnen ontspannen. Kortom, verstillen en onthaasten. Doe je mee?

De avond staat in het teken van lekker eten, samen koken, gezelligheid en samenzijn. Als het even mee zit maken we een kampvuur onder een heldere sterrenhemel.

De vertraging omarmd, klaar voor een fijne Kerst periode. Met nieuwe zelfinzichten en geïnspireerd weer naar huis. Daar zetten we op in!
  • Wanneer: 20 december 10.00 – 21.00 uur | inloop 9.30 uur
  • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
  • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) |  150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
  • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
Rust en stilte
Wat te verwachten?
Sfeer impressie

Aanmelden voor een retraite

Vul het formulier hiernaast in om je aan te melden voor een retraite of om een vraag te stellen. Ik zal vervolgens contact met je opnemen.

Dank voor je bericht. Het is verzonden. Ik neem contact met je op.
Er is iets misgegaan met het versturen van je bericht. Probeer het later nog eens of stuur een email naar: tom@tomvanderlinde.nl