Hollen of stilstaan?! – 4 avonden lichaamswerk – september en oktober 2022

Hollen of stilstaan?! | Je lichaam als ingang voor persoonlijke ontwikkeling

 • Ben je zo druk dat je zelfs moet haasten om naar yoga te gaan?
 • Merk je ook dat de wereld op z’n kop staat en je je afvraagt: waar sta ik?
 • Vind je het lastig om te voelen wat je echt wilt, of zit je in je hoofd?
 • Loop je rond met een vraag waar je maar niet uit komt?
 • Of wil je jezelf graag verder persoonlijk ontwikkelen?

We leven in een tijd van veel informatie, veranderingen en allerlei sociale rollen. Er is zo veel, en je kunt aan zoveel voldoen, dat je jezelf gemakkelijk voorbij holt. Als je niet oppast verlies je jezelf.
Met alles wat er gebeurt in je leven, is het noodzaak om af en toe stil te staan. Je af te stemmen op jezelf, zodat je weer kunt voelen waar jij behoefte aan hebt. Dat je weet waarvoor je staat en waarvoor je gaat. En als het even kan, dat je zelfs weer bruist van energie.
In september gaan we hier mee aan de slag! Bewust én actief. Hoe? Met energetisch/emotioneel lichaamswerk gaan we naar de kern van wat er bij jou aan de orde is.
Vier avonden met een heldere opbouw om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Je voelt je vitaal en weet beter wat je wilt. 

Lichaamswerk – wat is dat?

Energetisch lichaamswerk is werken met de directe ervaring van gevoelens, emoties, spanning en ontspanning, rust en onrust. Door het lijf te activeren krijg je vanuit je lichaam door wat er in jou speelt. Je hebt je aandacht erop te vestigen, je hoeft er niet over na te denken, het gebeurt in je lijf. Je krijgt contact met dat wat wat onder de oppervlakte al aanwezig is. Lichaamswerk helpt je (weer) te ervaren waar je nu staat en wat je te doen hebt.
We werken met een groep van circa 8-12 deelnemers, onder begeleiding van Tom en Wouter.
Het fijne van een groep is dat je leert van elkaar en dingen in elkaar herkent. Onze ervaring is dat mensen het leuk vinden om dit gezamenlijk te doen. 

Voor wie?

Voor iedereen, -wel of geen ervaring met lichaamswerk- het levert altijd inzicht op. Herken jij je in 1 of meer van de volgende situaties? Geef je op of stel je vraag.

 • Het leven is druk en je wilt stilstaan bij jezelf.
 • Je wilt niet alleen maar praten en denken, maar juist ervaren, voelen en doen.
 • Je hebt het verlangen jezelf beter te leren kennen.
 • Je voelt je lusteloos en je wilt je weer energiek en spontaan voelen.
 • Individuele coaching heb je gehad en je wilt graag in een groep aan de slag. 
 • Je hebt een persoonlijk vraagstuk wat je uit wil zoeken.
 • Je wilt uit je hoofd en naar je gevoel. 

Wat levert het op?

Je lichaam en geest komen in balans. Je wordt energieker, levenslustig en je zit lekkerder in je vel. Het geeft inzicht in je lichaam en daarmee in jezelf, waardoor je beter weet wat je wilt en wat je te doen staat in jouw dagelijks leven.

Je wordt er rustig en aanwezig van. Je kan gaan stralen en je levenslustiger voelen. Je zit lekkerder in je vel. Het geeft inzicht in jezelf en weet beter wat je wilt. Je bent een leuker en spontaner mens. 

Meld je aan – stel een vraag
Programma
Praktische info
 • Wanneer: donderdag 29/9, 20/10, 10/11 en 1/12.
 • Tijd: 19.30 – 22.00 uur
 • Locatie: StormHonk, Doelenstraat 38, 3512 XJ in Utrecht.
 • Kosten: 160 euro 
De ruimte
De begeleiders

Hoe anderen eerdere themadagen ervaren hebben

Ellis

Ik verwachte alleen wat meditatie en mindfulness!....Het was echter meer...

“Na alle drukte van alledag was ik echt toe aan een dag rust en retraite. Ik verwachte alleen wat meditatie en mindfulness! Dat leek mij heel fijn. Het was echter meer, fijne meditaties, tijd voor jezelf en ook meer inzicht in jezelf middels een verhaal en wat creativiteit en zelfonderzoek. Heerlijk gegeten en prachtige muziek. Het heeft mij erg goed gedaan.”

Ellis

Noortje

Wat Tom heel prettig doet is inspelen op zijn eigen gevoel en het gevoel van de groep.

“Ik vond de themadag (mini retraite) enorm fijn. Het was de eerste keer dat ik zoiets als dit volgde en zelf mediteer ik nog niet lang of veel. Het was een dag vol rust, bezinning, tijd voor jezelf en heerlijk eten. Wat Tom heel prettig doet is inspelen op zijn eigen gevoel en het gevoel van de groep. Door een mooie afwisseling van verschillende meditaties word je uit je dagelijkse sleur gehaald en teruggebracht naar het moment.”

Noortje

Job

Ik had het niet verwacht, maar Tom heeft me kanten van mezelf laten zien die dieper zaten dan ik dacht.

“Als leek in de wereld van meditatie en retraites wist ik van tevoren niet of dit iets voor mij was, maar dankzij de warme begeleiding van Tom werd dit een hele bijzondere dag. 

Ook de prachtige locatie gaf veel rust en ruimte voor nadenken. Ik had het niet verwacht, maar Tom heeft me kanten van mezelf laten zien die dieper zaten dan ik dacht. Zeer aan te raden, al is het bijna alleen al om de rust van de locatie en het lekkere eten.”

Job

Debby

Voor mij een dag loskomen van het leven van alledag.

“De mini retraite met Tom was voor mij een dag loskomen van het leven van alledag. Even in een andere omgeving zijn, zonder prikkels en afleiding. De meditaties zijn laagdrempelig, iedereen kan het doen. De gongmeditatie was hemels. Net als het heerlijke eten. Gun jezelf een dag vol rust op een mooie landelijke locatie!”

Debby

Themadag: Vrijheid en je patronen – Herfst – 2022

Herfst eendaagse | Bevrijdend inzicht in je patronen

In de zomerretraite hebben we gewerkt met diepe angsten die op de achtergrond bepalend zijn voor je gedrag. Zo bepalend dat het beklemmend werkt en jouw spontaniteit beperkt in je dagelijkse gang van zaken. Het mythische verhaal van Krishna en de slang laat zien hoe angst je als een slang in de greep kan houden, het leven letterlijk uit je “wurgt” en hoe hulp je kan bevrijden om weer spontaan als Krishna je leven te leven (lees meer in de blog hierover). De angst kent echter vele gezichten of “handlangers” zo je wilt. In deze najaar mini retraite gaan we hiermee aan de slag. Welke patronen (karma) heb jij in je leven die jouw belemmeren vrij te handelen en je tegenhouden om stralend met glimlach door je leven te gaan?

Met dit thema gaan aan de slag op de Bronhoeve: een oude landelijke boerderij, tussen de appel- en perenbomen, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van max 12 personen maken we er een fijne dag van. Er is meditatie en visualisatie, een gong meditatie, ruimte voor creatie/expressie en ervaringsgerichte oefeningen, gevoed door een verhaal. Overdag werken we aan de hand van een programma bestaande uit diverse werkvormen rondom het thema. De avond staat in het teken van lekker eten, samen koken, gezelligheid en samenzijn. Als het even mee zit aan een kampvuur!

We zetten in op een inspirerende dag waarin je tot jezelf komt, inzichten opdoen en opgeruimd weer naar huis gaat.

N.B. deze retraite sluit aan op de vorige. Je kunt prima instappen als je daar niet bij was.

 • Wanneer: zondag 24 oktober van 9.00 – 20.00 uur | inloop 8.30 uur
 • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
 • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) | 150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
 • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
De locatie
inspiratie tekst
Stilte retraite – winter – 2022

Winter eendaagse | Loslaten en omarmen

We kennen het allemaal: dat we vasthouden wat losgelaten dient te worden, en niet omarmen wat realiteit is. In de kleine dingen, maar ook in onze persoonlijke levensthema’s. Denk maar aan het verhaal van Cleopatra die zelfs baadde in ezelinnenmelk om haar schoonheid te behouden en haar ouderdom daarmee wilde verhullen. De grondtoon van deze retraite dag is dan ook vergankelijkheid. Leven vanuit het besef dat alles vergankelijk is en dat juist dat besef en van daaruit je leven leven, ruimte schept en “leven” geeft.

De dag zal deels in stilte zijn, we mediteren (geleid) en er zullen oefening zijn ter verdieping van en inspiratie voor je persoonlijke ontwikkeling. Met elkaar zijn we samen, en nabij datgene wat losgelaten mag worden in ons en bij de ander. We zetten in op ontspanning, een gevoel dat ruimte en een fijne dag. Er is een gong en klankschalen meditatie en we werken door de dag toe naar een ritueel.

Op 25 februari organiseer ik op een prachtige locatie deze eendaagse. De Bronhoeve: landelijk, in de open velden, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van max 12 mensen zoeken we de stilte en diepte in onszelf op. Bovenal een liefdevol samenzijn.

De vertraging omarmd en de rust toegelaten, een goed begin van het jaar. Daar zetten we op in.
 • Wanneer: vrijdag 25 februari 10.00 – 20.00 uur | inloop 9.30 uur
 • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
 • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) | 150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
 • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
Rust en stilte
Themadag: weerstand & verlangen – lente – voorjaar 2023

Voorjaar eendaagse | Verlangen & weerstand

Uit de dagelijkse realiteit. Afstemmen op wat je graag wilt en onderzoeken waarom dat niet altijd lukt. Een dag gericht op bewustwording, ervaren, zelfontwikkeling en inspiratie. Echt contact en het vooral fijn hebben met elkaar.

In het voorjaar 2022 organiseer ik op een prachtige locatie een eendaagse over verlangen en weerstand. De Bronhoeve: landelijk, tussen de bloesembomen, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van 8-12 mensen gaan we mediteren en verhalen delen. Er is ruimte voor creatie/expressie, contact maken en oefeningen gericht op ervaren (lichaamswerk). Alles in het teken van afstemming op jezelf, je verlangens, “wat wil ik?” En waarom lukt dat niet altijd, je tegenstemmen of weerstand die je ondervindt. Zelfonderzoek en jouw ontwikkeling. Doe je mee?

Overdag werken we aan de hand van een programma bestaande uit diverse werkvormen rondom het thema: ‘Wat wil ik eigenlijk echt? En wat heb ik te overwinnen’. De avond staat in het teken van lekker eten, samen koken, gezelligheid en samenzijn. Als het even mee zit aan een kampvuur!

Opgeladen en voldaan. Met nieuwe zelfinzichten en geïnspireerd weer naar huis. Daar zetten we op in!
 • Wanneer: voorjaar 2022 (exacte data volgen) van 10.00 – 21.00 uur | inloop 9.30 uur
 • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
 • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) | 150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
 • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
De locatie
Zo was het een vorige keer
Themadag: Je plek innemen – zomer – 2023

Zomer eendaagse | Je plek innemen

Zomer: de tijd van volle bloei, veel energie, naar buiten gericht en expressie. Zoals iedere bloem schoon is van zichzelf en het boeket tot een kleurrijk geheel maakt. Zo is het in de natuur en zo is het ook met ons als mens. Kortom: een tijd van je plek innemen.

Deze dag gaat over kleur bekennen, contact maken met wie je bent, jezelf zijn en jezelf ook in de wereld zetten. Daarbij zullen we kijken naar archetypes. Welke rol of functie neem jij in, of heb je in te nemen?

Met deze thema’s gaan aan de slag op de Bronhoeve: een oude landelijke boerderij, tussen de appel- en perenbomen, met een fijne zaal die sereniteit en rust biedt. Met een groep van max 12 personen nemen we onze plek in. Er is meditatie en visualisatie, ruimte voor creatie/expressie en ervaringsgerichte oefeningen. Overdag werken we aan de hand van een programma bestaande uit diverse werkvormen rondom het thema. Aan het einde van de dag is er een gong meditatie, waarin alle inspiratie in rust mag doortrillen. De avond staat in het teken van lekker eten, samen koken, gezelligheid en samenzijn. Als het even mee zit aan een kampvuur!

We zetten in op een inspirerende dag waarin je tot jezelf komt, inzichten opdoet en met jouw kleuren bekend weer naar huis gaat.

 • Wanneer: zomer 2022 van 10.00 – 21.00 uur | inloop 9.30 uur
 • Waar: De Bronhoeve.com | Ossenwaard 14 in Cothen
 • Kosten: 100 – 125 euro privé (betalen naar draagkracht) | 150 euro zakelijk | tarief vrijgesteld van BTW
 • Lunch en diner: inbegrepen, vegetarisch, lekker en gezond
Meld je aan – stel een vraag
Jouw kleur jouw plek
De locatie

Aanmelden voor een themadag, workshop of stel een vraag

Vul het formulier hiernaast in om je aan te melden of om een vraag te stellen. Ik zal vervolgens contact met je opnemen.

Dank voor je bericht. Het is verzonden. Ik neem contact met je op.
Er is iets misgegaan met het versturen van je bericht. Probeer het later nog eens of stuur een email naar: tom@tomvanderlinde.nl